Una historia val mil afirmacions

Si a una reunió us digues “Us explicaré amb detall les característiques macroeconòmiques del Govern Català” i començo a enunciar les dades que surten a la pantalla, probablement pensareu “Com puc sortir d’aquí i escapar-me?“. I és cert que d’aquesta manera no us ajudo gens a entendreu…

Però si us pregunto “voleu que us expliqui el que va fer l’Alcalde de Vila Cuca per tal d’aconseguir que els moros fonamentalistes no fossin un problema?”, la vostra reacció possiblement seria “Sí, m’encantaria escoltar-la“.

Tots ens trobem a sovint en situacions en les que hem d’ensenyar o explicar quelcom a altres companys, ciutadans i/o premsa. Sigui quin sigui el motiu, les histories son una forma d’ensenyar molt efectiva.

Sens dubte, la millor manera d’ensenyar es amb l’exemple. La segona, es explicar una historia que serveixi d’exemple. Les histories permeten a les persones descobrir les coses per elles mateixes. Per exemple, dir “aquí valorem a les persones” no significa res. Però explicar l’historia d’un cap que va ajudar a un empleat quan va passar problemes familiars, farà comprensible el significat de valorar les persones. Si una imatge val mil paraules, una historia val mil afirmacions.

Succeeix que les persones ens submergim dintre l’historia. Experimentem com si la haguéssim viscut i l’idea que volíem transmetre es torna pròpia.

Las persones no volem mes informació. Estem saturats de dades i necessitem missatges amb els que creure. Les histories han estat molt populars des de fa milers d’anys i s’han utilitzat per diferents propòsits, no sols per entretenir o transmetre informació, sinó també per promoure la innovació, preservar una realitat … o canviar-la!

Els nostres polítics sempre han interpretat malament el missatge al confondre historia amb conte xinés i és limiten a explicar-nos somnis de mal pagador.

La classe política d’avui en dia no és ètica per la societat, doncs sols ho és pel partit polític que representa, tampoc té una deontologia pròpia, doncs fa servir regles i obligacions dictades per interessos econòmics. La política s’ha convertit en un espectacle on els polítics cerquen el poder, deixant de banda al poble.

Els polítics d’avui en dia no cerquen solucions a problemes reals, ni tampoc planifiquen a llarg termini. La seva única preocupació és mantenir l’estatus del partit que representen i guanyar eleccions, utilitzant una de les tècniques més antigues de la raça humana, l’engany.

  • Tenen un vocabulari molt limitat: sols utilitzen les conjuncions si i no i tots els exabruptes.
  • El seu Arc de Sant Martí és simple: sols contempla el blanc i el negre.
  • La seva temporalitat és a curt termini: sols tenen en compte els períodes electorals.
  • La seva màxima és: Oposició a la oposició.
  • Com a qualsevol associació, ni ha quatre de bona fe i noranta sis que hi son per passar l’estona, però ull, no oblidem que la política no és un joc.

Anuncis

Quant a pobrusca

Se escoltar, soc empàtic i rebutjo als prepotents, als hipòcrites i als que critiquen per criticar. Aprenent de tot i mestre de res, fill d'un cabàs de figues o d'una figa com un cabàs (fa tants anys que ara mateix no ho recordo). Vaig vindre al mon un 18 de juliol a la Latitud: 40° 35' 27" i Longitud: 00° 26' 52" M'agrada la festa de "Bous al carrer" del meu poble, Ulldecona (Montsià). Sempre m'he considerat un faldut, tot i estar fora, però torno quan puc. Cada cop que, passat Freginals, entro a la vall per l'autopista, se'm fica la pell de gallina. El altres diuen de mi que.... La generositat i un sentit de responsabilitat són algunes de les teves característiques notables. T'afalaga agradar i ajudar al mateix temps. Tu no t’importes, perquè fas el que fas per plaer. La teva espontaneïtat i la teva ment jove et donen un aire juganer, però ets capaç de assumir moltes responsabilitats i, en aquest casos, sempre donar al màxim. El teu raciocini és intuïtiu i lògic al mateix temps. Et bases en els dos pols de la ment humana. Donar consells intel•ligents no és difícil per a tu. Amb un refinament de vegades sorprenent, aconsegueixes percebre allò que és just i el que no ho és. Això explica per que obres de vegades de forma indignada i inflexible quan presències injustícies. Prefereixes estar al comandament en comptes d'obeir ordres, però no busques ser el cap. L'important per a tu és mantenir una certa independència fins i tot en un treball de col•laboració. Tens un fort dinamisme interior que t'impulsa a situar les teves idees (bastant originals) en pràctica. Contratemps, endarreriments i lentitud són per tu un motiu de gran irritació.
Aquesta entrada ha esta publicada en Pensaments, Parides i Doctades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s